Soproni Egyetem az EDUCATIO 2020 kiállításon

A Soproni Egyetem az idei esztendőben is sikerrel vett részt a magyarországi felsőoktatás legnagyobb seregszemléjén, a budapesti Educatio kiállításon.

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Feladata összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai – és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel. 

A három napos eseményen közel 200 kiállító és több, mint 53.000 látogató vesz részt évről évre. Közel 50 hazai felsőoktatási intézmény jelenlegi hallgatói-, oktatói adják át a legfontosabb információkat a képzésről, a szokásokról, kollégiumi elhelyezésről, és akár a tanulmányokat követő jövőképről is. 

Intézményünk standját idén is nagy számban keresték fel a továbbtanulás előtt álló diákok, csaknem 1500 közvetlen megkeresést regisztráltunk, ennyi alkalommal folytattunk beszélgetést azokkal a 10-11-12. évfolyamos tanulókkal, akiknek a továbbtanulási elképzeléseiben szerepet játszik a Soproni Egyetem is. Reméljük, hogy - sikeres felvételijük után - többükkel találkozunk majd szeptemberben Sopronban is, valamelyik kar évnyitóján.