Videó a zenei ősbemutatóról

Kisfilm készült, a január 7-én Sopronban lezajlott zenei ősbemutatóról, amellyel kezdetét vette a Béke – A nemzetek felett című, történeti valóságismereti és kreatív vetélkedő. 

Az eseményen Kónyai Tibor, soproni zongoraművész és zeneszerző átdolgozásában a Csík zenekar hegedűsének, Szabó Attilának a Hazám, hazám című dala csendült fel, majd az Erdészeti Múzeum homlokzatára vetítve láthattak az érdeklődők egy részletet a Béke – A nemzetek felett című dokumentum-játékfilmből. A filmkockákon feltűnnek a Soproni Egyetem hallgatói is. 

 

 

 

A „Magyarok maradtunk!” – A selmeci/soproni akadémisták szerepe Sopron megtartásában - című tematikus tárlat továbbra is várja a látogatókat az Erdészeti Múzeumban. A selmeci/soproni diákok és a száz évvel ezelőtti soproni népszavazás tiszteletére, a Trianon Múzeum által rendezett tárlaton korabeli dokumentumok segítségével ismerteti meg az érdeklődőkkel a selmeci diákok és tanárok menekülésének történetét, Sopronba költözését, a nyugat-magyarországi felkelésben való szerepvállalását; de a látogatók bejárhatják a soproni népszavazást lehetővé tévők arcképcsarnokát is; a Trianon Múzeum korabeli plakátjainak, képeslapjainak, tárgyainak, és különleges installációinak segítségével pedig átélhetik a népszavazás akkori hangulatát.