Újabb sikeres nyílt nap a Soproni Egyetem karain

A sikeres és egyben eredményes Educatio kiállítást követően január 18-án ismét kitárultak a Soproni Egyetem kapui, ahol az egyetem szakemberei újra várták a jövendőbeli hallgatókat.

A Benedek Elek Pedagógiai Karon a hagyományoknak megfelelően kezdődött a nyílt nap január 18-án, ahol az érdeklődők megismerkedtek az intézmény történelmével, állandó kiállításaival, kollégiumával, előadó- és gyakorlati tantermeivel. A karunk iránt több, mint 60 fő érdeklődött, akik a délelőtti program során a dékáni köszöntőn, a képzési és általános felvételi eljárással kapcsolatos ismertető bemutatókon vettek részt. Ezután a szakfelelősöktől kaptak részletes információkat a képzésekről, ahol az előadások végén az érdeklődők kérdéseiket is feltehették oktatóinknak.

Immáron 5. éve volt lehetősége a Karunknak nyílt napot szervezni a tatai Rend-ház falai között. A résztvevő érdeklődők először Dr. Simon István Ágoston oktatási dékánhelyettes úr tájékoztatóját hallgatták meg karunkról, az általános felvételi eljárásról, majd a csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzésről. A Rend-ház dísztermében Dr. Závoti Józsefné szakfelelős asszony mutatta be a gyógypedagógiai alapképzést a megjelent vendégeknek.

 

Ezúttal is nagy érdeklődés mellett zajlottak az Erdőmérnöki Kar eseményei, ahol közel 60 diák többen szüleikkel hallgatták a képzési lehetőségeket. Az általános tájékoztatót követően lehetőség nyílt szakonkénti beszélgetésre is. A kíváncsibb látogatók megtekinthették a Régi kollégium, a gyűjtemények és a Botanikuskert látványosságait. Többeket is megérintett a kar szellemisége, annak hagyományai. Egy szegedi édesanya búcsúzásakor kiemelte, bár csemetéje olyan képzésre jelentkezik, amely szülőházához közelebb is elérhető, de a mai nap után mindenképpen Sopronba szeretne jönni.

 

Zalaegerszeg, Veszprém, Szombathely, Pápa csak néhány település azok közül ahonnan a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar Nyílt Napja miatt utaztak Sopronba. A köszöntőket követően a több mint 70 érdeklődő megismerkedhetett a kar képzési kínálatával, szakokra bontva kisebb workshopok keretében, személyre szólóan kaphattak tájékoztatást. A tájékoztatók során nagy hangsúlyt kaptak a duális képzési lehetőségek, a szünetekben pedig szendviccsel és üdítőkkel látták vendégül az érdeklődőket. A nyílt naphoz kapcsolódó Instagram nyereményjátéknak köszönhetően számos értékes nyeremény is gazdára talált.

 

Közel 70 lelkes diák és kísérőik töltötték meg a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar legnagyobb termét, ahol a jövendőbeli hallgatók izgalommal figyelték a művészeti és a műszaki képzések tárgyában tartott bemutatókat A színes prezentációkat követően az egyetemi létről, a bekerülés lehetőségeiről és a képzésekről is választ kaphattak kérdezz-felelek formában. A délután folyamán a látogatók már képzések szerint folytatták az ismerkedést, a műszaki képzések iránt érdeklődők a modellező műhelyben, a mechatronika laborban, a tanműhelyben és a faanyag laborokban jártak. A művészeti képzések iránt érdeklődők az Alkalmazott Művészeti Intézet épületbe látogattak, ahol az alkalmassági vizsgáról, felvételiről kaptak tájékoztatást továbbá megtekinthették a művész hallgatóink előző féléves munkáit.

Sok sikert kívánunk mindenkinek a felvételihez!