Fontos elismerés a Soproni Egyetem és a TAEG Zrt. által tervezett Tudományos és Innovációs Parknak
Létrehozva: 2022.10.01 07:23 Módosítva: 2022.10.01 08:40 Létrehozta horvath.attila Kategória Hirek

Az első magyarországi Tudományos és Innovációs Parkokkal bővült az International Association of Science Parks and Areas of Innovation (IASP) nemzetközi szervezet. A rangos nemzetközi társaság Igazgatósága spanyolországi központjában döntött a Soproni Egyetem felvételi kérelméről is.

 

Tovább olvasom
Welcome Day - külföldi hallgatók köszöntése a Ligneumban
Létrehozva: 2022.09.30 10:40 Módosítva: 2022.09.30 21:10 Létrehozta horvath.attila Kategória Hirek

 

Szeretettel várjuk külföldi hallgatóinkat és a mentorhallgatókat hagyományos Welcome Day rendezvényünkre az alábbi programmal. 
We are inviting our international students and their mentors to our traditional Welcome Day event offering the following programme.

Tovább olvasom
Kutatók éjszakája a Soproni Egyetemen - 2022
Létrehozva: 2022.09.26 09:30 Módosítva: 2022.09.27 15:05 Létrehozta horvath.attila Kategória Hirek

Szeptember utolsó péntekén a Soproni Egyetem karai újra megnyitják kapuikat a tudomány és kutatás iránt érdeklődőknek a Kutatók Éjszakája programhoz csatlakozva.

Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Szórakoztató, inspiráló előadásokon, játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével. Az Európai Unió Bizottságának Marie Skłodowska-Curie Akciói által kezdeményezett rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára – fiúknak és lányoknak egyaránt.

 A Soproni Egyetemen is változatos programok várják az érdeklődőket szeptember 30-án. Az intézmény szellemiségét tekintve „zöld egyetem”, tevékenységeinket a környezettudatosság jellemzi.

A Környezet- és Természetvédelmi Intézetben például kémiai kísérleteket fognak látni az érdeklődők. Arra is választ adnak a kutatók, hogyan viselkedik a "száraz jég" és miért kerül máglyára a gumimaci!

Az Egyetem 100 éves Botanikus Kertjében éjszakai túra lesz! Érdemes túlélőcsomaggal és zseblámpával érkezni.  

Az Erdővédelem Tanszéken a makroszkópos fényképezés csínját bínját tanulhatják meg gyerekek és felnőttek. A Faipari Mérnöki Karon még mélyebbre mennek a szakemberek, hiszen a mikrovilág felfedezését mutatják be, elektronmikroszkóp segítségével.

Nyitva lesz az Egyetem műemlékkönyvtára is, ahol évszázados kincsekre lehet bukkanni.  Az Egyetem Központi Könyvtára ezen a délutánon féléves ingyenes beiratkozási lehetőséget biztosít a középiskolásoknak és felnőtteknek.

A Benedek Elek Pedagógiai Kar munkatársai sétára hívnak mindenkit 17 órai kezdettel. Annak erednek nyomába, hogy kik voltak a poncichterek vagyis miért hívták a németajkú szőlősgazdákat babtermelőknek. Hamuban sült babos pogácsával vágnak neki a soproni poncichternegyednek és közben választ adnak a kérdésekre.

A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar Erzsébet utcai székházában délután négytől várják a vendégeket. Aki ide belép este kilencig válogathat az érdekességek közül: szabadulószoba, kézműves foglalkozás, pénzvizsgálat szerepel a programok között és az ősi igazság is napvilágra kerül: „nem mind arany, ami fénylik”!

Várják tehát a felnőtteket, középiskolásokat és legkisebbeket is a Soproni Egyetemen szeptember 30-án délutántól egészen estig.  

A Soproni Egyetem programjai részletesen az alábbi linken olvashatók:

Kutatók Éjszakája – 2022. szeptember 30. - október 01. (kutatokejszakaja.hu)

Tovább olvasom